Na hlavný obsah

TANAP má staronového riaditeľa

Vo funkcii napriek kritike zotrval Pavol Majko.

TANAP má staronového riaditeľa
Na snímke staronový riaditeľ TANAP-u Pavol Majko. Foto: RTVS

Staronovým riaditeľom Tatranského národného parku (TANAP) je Pavol Majko. Plány na jeho zotrvanie vo funkcii nezmarila ani výrazná antikampaň. O jeho vymenovaní sa verejnosť dozvedela len tak mimochodom.

„Pán Majko je už vymenovaný. Čiže toto je pre nás v tejto chvíli uzavretá vec,“ skonštatoval dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO).

Kým riaditelia ostatných národných parkov na Slovensku si svoj dekrét prevzali počas oficiálnej slávnosti, v Tatranskom národnom parku to prebehlo viac ako skromne. A najmä nečakane – počas tatranskej návštevy, ktorá sa venovala problémom s medveďom hnedým.

Riaditelia ôsmich národných parkov dostali dekrét už v októbri – jediný ho vtedy nedostal Pavol Majko. Zvíťazil vo výberovom konaní, ale jeho kritici poukazovali na pochybenia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dvakrát prebehol audit a myslím si, že pán Majko je vhodný človek na túto funkciu,“ vyhlásil minister Budaj. „Z mojej strany ja zatiaľ nemám dôvod prečo by som mu nedôveroval,“ dodal Matej Dobšovič, riaditeľ odboru správy národných parkov MŽP SR.

Staronový riaditeľ teda čakal na svoje vymenovanie o tri mesiace dlhšie ako kolegovia. „Život prináša aj horšie veci a ja som to hodil za hlavu všetko,“ vyhlásil samotný Majko.

Medzi jeho najväčších kritikov patrí prednosta OÚ Jozef Bednár. Poukazoval na konflikt záujmov pri výstavbe karanténnej stanice pre kamzíky v Tichej doline.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny