Na hlavný obsah

Thajsko nebude žiadať potvrdenie o očkovaní od cestujúcich

Opatrenie pritom zaviedli len v sobotu.

Thajsko nebude žiadať potvrdenie o očkovaní od cestujúcich
Čínski turisti na medzinárodnom letisku v Bangkoku. Foto: TASR/AP

Thajsko zrušilo v pondelok (9. 1.) opatrenie, na základe ktorého sa mali ľudia prichádzajúci do krajiny preukazovať potvrdením o očkovaní proti koronavírusu. Jeho zavedenie pritom oznámilo len tento víkend, informuje agentúra Reuters.

Podľa thajského ministra zdravotníctva Anutina Charnvirakula bolo opatrenie nevhodné. Skupina odborníkov preto rozhodla, že ho netreba, pretože vo svete sa už proti covidu zaočkovalo dostatočné množstvo ľudí.

Minister tiež uviedol, že do Thajska môžu bez obmedzení prísť aj ľudia nezaočkovaní proti koronavírusu.

Iba v sobotu (7. 1.) pritom thajské letecké úrady oznámili, že od pondelka sa musia cestujúci preukazovať potvrdením o očkovaní. Stalo sa to len krátko pred očakávaným nárastom počtu turistov z Číny. Po zrušení niektorých pandemických opatrení tam prudko narástol počet nových prípadov nákazy koronavírusom.

V pondelok v Thajsku pristálo prvé lietadlo z Číny od začiatku pandémie a za prvý deň obnovenia letov malo priletieť 3 465 čínskych turistov. Podľa šéfa rezortu zdravotníctva sa očakáva, že do Thajska celkovo zavíta sedem až desať miliónov čínskych cestovateľov.

„Je to dobré znamenie pre thajský turistický sektor. Ekonomika krajiny sa rýchlo zotaví po tom, čo ju v uplynulých troch rokoch poškodil covid,“ uviedol Anutin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet