Na hlavný obsah

Ukrajinské ministerstvo vnútra dočasne povedie šéf polície Ihor Klymenko

Po smrti doterajšieho ministra Monastyrského.

Ukrajinské ministerstvo vnútra dočasne povedie šéf ukrajinskej polície Ihor Klymenko. Oznámil to v stredu (18. 1.) ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, po smrti doterajšieho ministra Denys Monastyrskyj, ktorý zhynul pri havárii vrtuľníka. Vyplýva to zo správy agentúry Reuters.

Šmyhaľ spresnil, že vláda Klymenka oficiálne vymenovala za námestníka ministra vnútra, ale bude plniť povinnosti ministra vnútra.

Doterajší šéf rezortu vnútra Monastyrskyj v stredu zahynul pri tragickom páde vrtuľníka v ukrajinskom meste Brovary. Pri nehode zahynulo podľa spresnených údajov 14 ľudí vrátane prvého námestníka ministra Jevhenija Jenina a štátneho tajomníka Jurija Lubkovyča.

Vrtuľník smeroval na frontovú líniu na východe Ukrajiny, oznámila kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Vrtuľník podľa britskej stanice BBC v tme a hmle narazil do budovy materskej školy a zrútil sa blízko bytovky v Brovaroch.

Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) uvádza podľa agentúry DPA tri verzie príčin nehody. porušenie letových predpisov, technické problémy alebo o cielené zničenia vrtuľníka. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ihnat povedal, že vyšetrenie príčiny nehody potrvá istý čas, „nie len jeden či dva dni“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet