Na hlavný obsah

V Hlohovci sprejazdnili obnovený most. Prešiel záťažovými skúškami

Jeho otvorenie niekoľkokrát presúvali.

V Hlohovci sprejazdnili obnovený most. Prešiel záťažovými skúškami
Otvorenie mosta v Hlohovci odkladali niekoľkokrát. Foto: RTVS

Hlohovecký most je už otvorený. Jazdiť po ňom môžu autá, aj autobusy. Zvládol záťažové skúšky. Most pre opravu uzavreli vlani v marci. Jeho otvorenie dvakrát posunuli.

Uzávierka hlohoveckého mosta komplikovala cestu do práce mnohým obyvateľom regiónu. Učiteľom zo základnej školy v mestskej časti Hlohovca, ktorá je na druhej strane Váhu, trvala cesta za povinnosťami namiesto dvadsiatich minút takmer hodinu a štvrť. Mnohým sa preto zvýšili aj výdavky na dochádzanie za prácou.

Most vlani na konci marca úplne uzavreli takmer z hodiny na hodinu, keď statici zistili praskliny na jeho pilieroch. V utorok (10. 1.) ráno už po opravenom moste mohli autá a autobusy opäť prechádzať. Jeho otvorenie po komplexnej rekonštrukcii dvakrát odložili.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Mesto hovorí, že dôvodov na odsun otvorenia bolo viacero. Jedným z nich bolo počasie druhým dôvodom bolo aj dodržanie technologických postupov, po ktorých nasledovali ešte skúšky zaťažiteľnosti mosta, ktoré dopadli veľmi dobre.

V poslednej etape opravy stavbári dokončia chodníky pre chodcov a cyklotrasy po obidvoch stranách mosta. Aj preto je na úseku znížená rýchlosť.

Na rekonštrukciu 60-ročného, 350-metrového hlohoveckého mosta dostal Trnavský samosprávny kraj nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 5,6 milióna eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny