Na hlavný obsah

V kauze Judáš vypovedal ďalší kajúcnik

Súdny proces s Jozefom Rehákom sa blíži ku koncu.

V kauze Judáš vypovedal ďalší kajúcnik
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračovalo hlavné pojednávanie s bývalým šéfom policajných odposluchov. Jozef Rehák je obvinený okrem iného z prijímania úplatkov. V pondelok (30. 1.) proti nemu vypovedal ďalší kajúcnik.

Ľudovít Makó ako svedok na súde opísal rozhovory s Františkom Böhmom – kľúčovým svedkom policajnej korupcie, ktorý v roku 2021 spáchal samovraždu. Makó tvrdí, že mu Böhm pred smrťou rozprával o tom, že za krytie a policajné informácie posielal peniaze Norbertovi Paksimu. Ten účasť v korupčnej chobotnici v minulosti priznal.

Či peniaze končili aj u Jozefa Reháka Ľudovít Makó potvrdiť nevedel. S bývalým šéfom policajných odposluchov mali priateľský vzťah. Tvrdí však, že súkromne sa nestretávali. Svoju výpoveď komentovať nechcel.

Rehákov obhajca tvrdí, že sudca je zaujatý

Obhajca Jozefa Reháka ešte pred vypočutím svedkov tvrdil, že sudca je zaujatý. Odvoláva sa na SMS komunikáciu vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry a správu Slovenskej informačnej služby.

Podľa neho z komunikácie vyplýva, že orgány činné v trestnom konaní majú ovplyvňovať konkrétnych sudcov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa obžaloby Jozef Rehák v rokoch 2000 až 2011 vynášal informácie z prostredia polície pre zločineckú skupinu Sýkorovcov. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od päť do dvanásť rokov. Svoju vinu popiera od začiatku.

Súdny proces s Jozefom Rehákom sa blíži ku koncu. Vo februári vytýčili ďalšie pojednávania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko