Na hlavný obsah

Vallo a primátori ďalších hlavných miest V4 navštívili Kyjev

Navrhli platformu pomoci ukrajinským mestám.

Vallo a primátori ďalších hlavných miest V4 navštívili Kyjev
Primátori Bratislavy, Budapešti, Varšavy navštívili Kyjev. Foto: facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Primátor Bratislavy Matúš Vallo spolu s primátormi Budapešti, Prahy a Varšavy v stredu (11. 1.) navštívil v Kyjeve starostu Vitalija Klička. Bratislavský primátor o tom informoval prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

„Ako Pakt slobodných miest chceme vytvoriť platformu pre dlhodobú pomoc a obnovu ukrajinských miest a s Vitalijom, ktorý je zároveň aj predsedom združenia ďalších ukrajinských miest, diskutujeme, ako túto novú platformu nastaviť,“ napísal Vallo.

Vallo podotkol, že požiadavky ukrajinských miest sú rôznorodé. Na zlepšenie kvality a objemu pomoci preto navrhli platformu, pomocou ktorej ukrajinské mestá do systému zadajú svoje potreby a požiadavky podľa priority.

„Darcovské mestá budú môcť priebežne sledovať, či niektoré z požiadaviek vedia naplniť, prípadne do systému zaevidujú, ako inak vedia pomôcť. Dúfame, že nová platforma bude inšpiráciou aj pre ďalšie mestá, ktoré sa tiež zapoja do tejto iniciatívy,“ vysvetlil primátor Bratislavy.

Dodal, že v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava dodá Kyjevu 25 kusov 12-metrových autobusov Irisbus Citelis. Tie Bratislava nedávno nahradila novými autobusmi SOR. Skonštatoval, že mnohí obyvatelia Ukrajiny, ktorí museli pre vojenský konflikt z krajiny odísť, nachádzajú útočisko aj v hlavnom meste Slovenska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet