Na hlavný obsah

Vlhová je po prvom kole slalomu tretia, viedla Shiffrinová

Priebežná druhá pozícia patrila Nemke Lene Dürrovej.

Vlhová je po prvom kole slalomu tretia, viedla Shiffrinová
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati v 1. kole slalomu Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne v sobotu 28. januára 2023. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení elitnej pätnástky prvého kola sobotného (28. 1.) slalomu Svetového pohára na treťom mieste.

V českom Špindlerovom Mlyne zaostávala za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 0,46 sekundy. Priebežná druhá pozícia patrila Nemke Lene Dürrovej, ktorá strácala na líderku 29 stotín.

Slalom bol náhradou za neuskutočnené druhé preteky v chorvátskom Záhrebe. Vlhová so štartovým číslom tri v úvode svojej jazdy nemala optimálny rytmus, ktorý však získala po prvom medzičase. V druhom sektore zajazdila najrýchlejší čas zo všetkých pretekárok a v cieli mala napokon manko 46 stotín na Shiffrinovú.

„Odstup nie je veľký, ale problém bol v prvých desiatich bránkach. Peťa to vie. Potom sa chytila, dôležité bolo, že pred nájazdom do roviny pustila lyže a našla rytmus. Druhá polovica trate bola vynikajúca. Trať je pripravená výborne, pokúsime sa zabojovať a do druhého kola pôjdeme naplno,“ povedal po 1. kole brat slovenskej lyžiarky Boris Vlha.

Američanka predviedla v 1. kole najlepšiu jazdu, líderka celkového poradia SP i disciplíny išla čisto a dokázala pustiť lyže v správnych chvíľach. Pred 2. kolom (12.30 h) si vytvorila najlepšiu východiskovú pozíciu na zisk 85. triumfu vo SP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport