Na hlavný obsah

Vyvesenie portrétu Putina vo vaku na mŕtvoly na českom ministerstve vnútra nebolo trestné

Polícia prípad odložila.

Vyvesenie portrétu Putina vo vaku na mŕtvoly na českom ministerstve vnútra nebolo trestné
Podobizeň ruského prezidenta Vlatimira Putina vo vaku na mŕtvoly na budove českého ministerstva vnútra v Prahe. Foto: twitter/@Vit_Rakusan

Vyvesenie českej vlajky a ukrajinskej vlajky popri portréte ruského prezidenta Vladimira Putina vo vaku na mŕtvoly na budove českého ministerstva vnútra v Prahe nebolo trestné. Polícia preto prípad odložila, uviedol v utorok (10. 1.) jej hovorca Jozef Bocán. Informoval o tom web Českej televízie.

„Došli sme k záveru, že vo veci nejde o podozrenie z trestného činu. Úkony trestného konania neboli začaté a vec bola uložená ad acta,“ uviedol Bocán. Rezort nechal vlajky vyvesiť v rámci pripomienky vzniku Česko-Slovenska.

Vyvesenie vlajky najprv vyšetrovala pražská polícia pre možné porušenie zákona o štátnych symboloch, podľa ktorého sa štátna vlajka vyvesuje len na čelnej strane budovy. V tomto prípade však visela na zadnej strane budovy ministerstva.

Rakušan uviedol, že prípadnú pokutu zaplatí. „Mali sme, samozrejme, k dispozícii predbežný právny názor, že sa ničoho protiprávneho nedopúšťame,“ dodal minister.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet