Na hlavný obsah

Za požiar v Nitre pravdepodobne mohol novoročný ohňostroj

Povedali to obyvatelia budovy.

Za požiar v Nitre pravdepodobne mohol novoročný ohňostroj
Z budovy evakuovali asi 70 ľudí. Foto: RTVS

Veľký požiar zažila Nitra hneď v prvú hodinu nového roka. Plamene zachvátili strechu polyfunkčnej budovy v centre mesta, pod ktorou boli byty. O domov prišlo asi 10 rodín. Desiatky ďalších ľudí z celého okolia museli evakuovať.

Horieť začalo po jednej hodine nad ránom. Plamene zachvátili strešnú terasu polyfunkčnej budovy, na ktorej mali umelý trávnik okolo byty. Z horiacej budovy stihli vyjsť všetci po vlastných. Hasiči evakuovali aj z okolitých bytoviek spolu asi 70 ľudí. Hasili zo štyroch plošín vyše 50 hasičov z celého kraja.

Jednu osobu museli hospitalizovať, nadýchala sa splodín. Príčina požiaru je podľa hasičov zatiaľ v štádiu vyšetrovania. Obyvatelia budovy povedali, že zo strechy niekto strieľal novoročný ohňostroj. Predbežnú škodu vyčíslili na 200-tisíc eur. Osud celej polyfunkčnej budovy bude známy až po posudku statika.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Hasičom sa podarilo plamene dostať pod kontrolu prvýkrát asi po dvoch hodinách hasenia. Strecha sa však prepadla a rozhorelo sa opäť, úplne sa im požiar podarilo uhasiť okolo 10.00 h ráno. Skonštatovali, že budova sa hasila veľmi ťažko, nakoľko bol stropný priestor chránený fóliou a zaizolovaný polystyrénom.

Z 25 bytov zhorelo do tla asi 10. Zvyšok budovy s kanceláriami a parkovacím domom je po vyše ôsmich hodinách intenzívneho hasenia nenávratne poškodený.

Na sociálnej sieti sa už rozbehli materiálne aj finančné zbierky pre tých, ktorí prišli o bývanie. Deväť ľudí nemá kam ísť, mesto ich zatiaľ ubytovalo na základnej škole.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny