Na hlavný obsah

V Nitre vyhorela polyfunkčná budova. Mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Ide o polyfunkčný dom Polygon.

V meste Nitra po požiari, ktorý v noci na nedeľu (1. 1.) vypukol v časti polyfunkčného objektu Polygon, vyhlásili mimoriadnu situáciu. Informoval o tom primátor mesta Marek Hattas na sociálnej sieti. 

Ako uviedol, napriek veľkému rozsahu si požiar nevyžiadal žiadne obete. „V nemocnici skončila jedna osoba. Požiar vypukol približne o pol druhej ráno, hasiči s ním bojovali viac ako štyri hodiny. Nadránom sa do pomoci obyvateľom postihnutých bytov zapojil mestský úrad (MsÚ) v Nitre,“ doplnil Hattas.

Mesto doposiaľ v koordinácii s ďalšími zložkami vykonalo viaceré kroky. „Otvorili sme obyvateľom postihnutých bytov neďalekú budovu MsÚ v Nitre, kde sme im poskytli základný servis,“ informoval primátor.

Ako doplnil, zasadol krízový štáb a na základe vyhlásenej mimoriadnej situácie mohli dotknutým osobám poskytnúť náhradné ubytovanie v zariadení na Levickej ulici. „Celkovo ide o deväť osôb. Mesto aktuálne rieši aj prípadnú materiálnu pomoc a dáva dohromady informácie, čo presne títo ľudia po materiálnej stránke potrebujú,“ uzavrel primátor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny