Na hlavný obsah

Záchranári z miesta ruského útoku v Dnipre odstránili už vyše osem ton trosiek

Nezvestných je naďalej 25 ľudí.

Záchranári z miesta ruského útoku v Dnipre odstránili už vyše osem ton trosiek
Záchranári prehľadávajú trosky výškovej obytnej budovy po sobotňajšom raketovom útoku ruskej armády v meste Dnipro. Foto: TASR/AP

Už viac než osem ton trosiek odstránili záchranári z miesta útoku v ukrajinskom meste Dnipro v rámci úsilia zachrániť obete sobotňajšieho (14. 1.) ruského útoku na bytový dom. V pondelok (16. 1.) o tom informovala stanica CNN.

Ukrajinská štátna pohotovostná služba (SES) uviedla, že nezvestných je po ruskom raketovom útoku naďalej 25 ľudí. „Pátracie a záchranné operácie, ako aj odstraňovanie nebezpečných konštrukčných prvkov pokračujú,“ informovala SES v pondelok vo večerných hodinách na platforme Telegram.

Z miesta útoku odstránili podľa nej 8,5 tony stavebného odpadu a 41 poškodených vozidiel. Útok si vyžiadal najmenej 40 obetí a 77 zranených vrátane 14 detí. Zachrániť sa podarilo 39 osôb, spresňuje CNN.

Záchranári prehľadávajú trosky výškovej obytnej budovy, ktorú zasiahla raketa ruskej armády v Dnipre.
Záchranári prehľadávajú trosky výškovej obytnej budovy, ktorú zasiahla raketa ruskej armády v Dnipre.Foto: TASR/AP

Z pôvodne 47 nezvestných identifikovali úrady 18 mŕtvych. Ďalších štyroch našli živých v príbytkoch príbuzných alebo v nemocnici a 25 ľudí je stále nezvestných.

„Psychológovia zo štátnej pohotovostnej služby poskytli pomoc 174 obetiam,“ uviedla SES. „Dovedna sa na prácach podieľa 418 ľudí a 60 kusov techniky,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet