Na hlavný obsah

Ďalšia streľba v USA. V obchodnom dome prišiel o život človek

Traja ľudia utrpeli zranenia.

Ďalšia streľba v USA. V obchodnom dome prišiel o život človek
Polícia zasahuje na mieste streľby. Foto: TASR/AP

Pri stredajšom (15. 2.) útoku v obchodnom dome v meste El Paso v americkom Texase zomrel jeden človek, ďalší traja utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

Jedného podozrivého zadržali, po ďalšom možnom podozrivom policajti pátrajú, uviedol policajný hovorca Robert Gomez. Motív činu je zatiaľ neznámy. K útoku podľa všetkého došlo v tej časti obchodného domu Celo Vista Mall, kde sa nachádzajú reštaurácie.

„Bol tam chaos. Ľudia utekali a boli vystrašení. Zazneli výstrely, a to spôsobilo paniku,“ uviedol Gomez. Polícia obyvateľov vyzvala, aby sa oblasti, kde sa obchodný dom nachádza, vyhla.

„Policajti teraz prečesávajú obchodný dom a zhromažďujú možných svedkov. Je to však obrovská plocha, ktorú treba preveriť, takže to potrvá,“ dodal. Na mieste zabezpečili aj útočnú zbraň. Zranených rozviezli do okolitých nemocníc, ich zranenia nie sú vážne.

Rovnako obchodný dom, vtedy Walmart, sa stal terčom útoku strelca v El Pase ležiacom na mexických hraniciach už v roku 2019. Muž ozbrojený útočnou puškou AK-47 tam na mieste zastrelil 20 ľudí a vyše dve desiatky ich zranil. Traja ďalší ľudia podľahli svojim zraneniam neskôr v nemocnici.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet