Na hlavný obsah

Mikulec ocenil dvoch policajtov. Pri požiari v Gbelciach zachránili život muža

K požiaru došlo 11. januára.

Mikulec ocenil dvoch policajtov. Pri požiari v Gbelciach zachránili život muža
Pri odovzdávaní ocenení bol prítomný aj prezident PZ Štefan Hamran. Foto: Ministerstvo vnútra SR

Dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v utorok (14. 2.) ocenil dvoch policajtov. Poručík Robert Laczó a podpráporčík Erik Švejcha zachránili v januári 2023 v obci Gbelce život muža pri požiari rodinného domu. Informovala o tom hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

„Ďakujem príslušníkov Policajného zboru za mimoriadnu odvahu, úsilie a obetavosť pri záchrane života a zdravia. Policajti bez ohľadu na nebezpečenstvo vlastného ohrozenia vošli do horiaceho a zadymeného domu a evakuovali muža, ktorý sa v ňom nachádzal,“ povedal minister vnútra.

K požiaru rodinného domu v Gbelciach vyslali ocenenú hliadku z Bártorovych Kosíh 11. januára vo večerných hodinách. V horiacom objekte sa nachádzal dezorientovaný muž, ktorý odmietal priestory opustiť. Napriek nebezpečenstvu ho odviedli do bezpečia. Krátko na to interiér domu vzplanul.

Podľa svedkov sa v dome nachádzala aj plynová bomba, ktorá mohla vybuchnúť. Policajní príslušníci následne zabezpečili vonkajšie priestory domu aj susedné obydlia.

Pozrite si fotogalériu z odovzdávania ocenení:

„Príslušníci Policajného zboru sú často medzi prvými na mieste mimoriadnych udalostí, v ktorých ide doslova o minúty a sekundy. Práve od ich pripravenosti, statočnosti a rozhodného konania závisia životy a zdravie iných ľudí. Ocenení policajti do bodky naplnili policajné poslanie Pomáhať a chrániť a ja im ešte raz ďakujem,“ uzavrel minister vnútra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny