Na hlavný obsah

NAKA spolupracovala s maďarskou políciou. Počas akcie Baracka zadržali 12 ľudí

Od roku 2021 mali páchať drogovú trestnú činnosť.

NAKA spolupracovala s maďarskou políciou. Počas akcie Baracka zadržali 12 ľudí
Nálezy z akcie Baracka. Foto: facebook/Polícia Slovenskej republiky

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v spolupráci s maďarskou políciou vykonali protidrogovú akciu s krycím názvom Baracka. Počas tejto medzinárodnej akcie sa zamerali na dokumentovanie organizovanej skupiny, ktorá páchala drogovú trestnú činnosť v Maďarsku aj na Slovensku. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Skupina mala činnosť vykonávať od roku 2021. Vznikol na ňu vyšetrovací tím Husky, a to po dohode medzi slovenskou a maďarskou prokuratúrou.

Zločinci mali vlastné laboratórium na výrobu drog, nachádzalo sa v maďarskej obci Szászfa. V rodinnom dome mali vyrábať metamfetamín. Distribuovať ho odtiaľ mali pomocou ďalších osôb do Košíc.

„Maďarskí policajti za súčinnosti zásahovej jednotky oddelenia taktickej podpory toto laboratórium zaistili. V ich rukách skončilo približne 700 gramov metamfetamínu, 1 000 gramov medziproduktu tesne pred ukončením varu a viac ako 37 000 eur v hotovosti,“ píše polícia o zisteniach.

Slovenskí policajti zase zasahovali v Košiciach a v Rožňave. Pri prehliadkach rôznych priestorov a vozidiel zaistili väčšie množstvo marihuany, tabliet, efedrínu a tiež peňažnej hotovosti. Objavili zároveň predmety súvisiace s krádežou v Košickom kraji.

„Počas akcie bolo zadržaných celkom 12 osôb slovenskej štátnej príslušnosti, zaistené dve vozidlá a výnos z trestnej činnosti,“ uzatvorila polícia.

Pozrite si fotogalériu zo zásahu NAKA a maďarskej polície:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny