Na hlavný obsah

NHL: Calgary prehralo s Ottawou, Ružička nehral

Senators rozhodli v predĺžení.

NHL: Calgary prehralo s Ottawou, Ružička nehral
Tim Stützle z Ottawy sa teší z víťazného gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Calgary Flames prehrali na ľade Ottawy Senators v zápase zámorskej NHL 3:4 po predĺžení. O víťazný gól sa v 62. minúte postaral Tim Stützle. Na súpiske hostí chýbal Slovák Adam Ružička.

Stützle mal podiel na všetkých štyroch góloch svojho tímu. Okrem presného zásahu po 115 sekundách predlženia si pripísal tri asistencie. Jeho tím ešte v 58. minúte prehrával 1:3, predĺženie zaistili Ottawe góly Drakea Bathersona a Alexa DeBrincata. Domácich podržal aj brankár Mads Sögaard, ktorý zaznamenal 34 úspešných zákrokov.

Blysol sa aj brankár Sergej Bobrovskij, ktorý pomohol svojej Floride k triumfu 2:1 pp a sn na ľade Minnesoty. Rus vykryl 27 striel súpera a dosiahol úspešnosť zákrokov 96,4 percenta.

Hostí poslal do vedenia  v 23. minúte Eetu Luostarinen a na jeho presný zásah odpovedal o tri minúty neskôr Kirill Kaprizov, ktorý vsietil 30. gól v prebiehajúcej sezóne. Rozhodujúci nájazd premenil v rozstrele Aleksander Barkov.

Hostia sa tešili z víťazstva aj v Nashville – Arizona zdolala „Predátorov“ 4:2 a vyhrala prvý zápas na ľade súpera od 23. novembra. Séria prehier v stretnutiach vonku trvala 18 duelov. Dva góly hostí vsietil Lawson Crouse.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport