Na hlavný obsah

NHL: Studenič absolvoval víťaznú tohtosezónnu premiéru v drese Dallasu

Odohral 8 minút a 12 sekúnd.

NHL: Studenič absolvoval víťaznú tohtosezónnu premiéru v drese Dallasu
Na snímke sa hokejisti tímu Dallas Stars tešia z víťazstva nad Minnesotou. Foto: twitter/ Dallas Stars

Slovenský hokejista Marián Studenič absolvoval tohtosezónnu premiéru v drese Dallasu v NHL. V noci na štvrtok (9. 2.) nastúpil v treťom útoku Stars v dueli proti Minnesote, v ktorom domáci zvíťazili 4:1.

Studenič odohral 8 minút a 12 sekúnd, na Filipa Gustavssona vyslal štyri strely. New York Rangers v bránke bez Jaroslava Haláka zdolali Vancouver 4:3.

Dallas povolal Studeniča do prvého tímu v stredu (8. 2.). Dvadsaťštyriročný útočník odštartoval ročník v AHL na farme Texas Stars. Za klub odohral 43 zápasov, strelil 14 gólov a pridal 16 asistencií.

S 30 bodmi je najproduktívnejší Slovák v AHL. Jeho príchod do prvého tímu Dallasu oznámil na oficiálnej stránke generálny manažér Jim Nill.

Studenič prišiel do Dallasu vlani z New Jersey Devils a za oba kluby odohral v minulej sezóne v NHL 33 duelov s bilanciou dva góly a dve asistencie. V play off pridal štyri štarty za Stars, v ktorých nebodoval. Vo svojom prvom ročníku nastúpil na osem zápasov (1+1) za Devils, ktorí si ho vybrali zo 143. miesta draftu v roku 2017.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport