Na hlavný obsah

Platba daní z príjmov kartou sa stáva realitou. Spúšťa sa jej verejné testovanie

Test sa týka aj platby spotrebnej dane.

Platba daní z príjmov kartou sa stáva realitou. Spúšťa sa jej verejné testovanie
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Finančná správa (FS) spúšťa testovanie platenia dane z príjmov a spotrebnej dane pomocou platobnej karty. Tento krok podniká po úspešnom spustení rovnakej možnosti pri úhrade dane z pridanej hodnoty (DPH). Informovala o tom v stredu (8. 2.) hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Ide už o druhé kolo testovania. FS podotýka, že čoskoro dostupná novinka v oblasti platieb sa vzťahuje aj na preddavky. Úhradu budú môcť záujemcovia uskutočniť cez portál FS platobnou kartou, prostredníctvom Google Pay alebo služby Apple Pay, prípadne iným spôsobom ktorý umožňuje platobná brána Štátnej pokladnice.

„Súčasťou pripravovaného riešenia je aj možnosť vytvorenia platobného príkazu na bezhotovostnú úhradu daňovej povinnosti na účet správcu dane po podaní daňového priznania prostredníctvom internetbankingu,“ priblížila Rybanská možnosti platieb.

Podotýka, že v prípade záujmu musí daňovník zaslať FS prihlásenie formou podnetu na call centrum. A to vyplnením online formuláru na portáli finančnej správy v sekcii kontakty.

FS prosí daňovníkov, ak zvolia tento spôsob platby daní, aby tak urobili v najbližších dňoch. Zabezpečí to priestor na preverenie korektnosti platby kartou. Majú tak urobiť napriek tomu, že je lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov do 31. marca 2023.

„Zároveň finančná správa uvíta každú spätnú väzbu, ktorú využije pri zlepšovaní svojich služieb. Jej dlhodobou snahou je totiž vylepšovať služby tak, aby si daňové subjekty mohli komfortne plniť svoje povinnosti voči štátu.  V prípade akýchkoľvek otázok bude call centrum nápomocné aj na telefónnom čísle 048/43 17 222, voľba č.1,“ uzatvorila finančná správa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika