Na hlavný obsah

Polícia v Pakistane zabila dvoch hľadaných talibov

Bola na nich vypísaná odmena vyše 7 000 dolárov.

Polícia v Pakistane zabila dvoch hľadaných talibov
Vlajka Pakistanu. Foto: Unsplash

Dvoch veliteľov z militantnej organizácie Pakistanský Taliban (TTP) usmrtila polícia pri operácii v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu. Píše o tom agentúra AP s odvolaním sa na sobotné (4. 2.) vyhlásenie miestnych oficiálnych predstaviteľov.

Po relatívne nedávnom vzplanutí násilností v uvedenom administratívnom územnom celku Pakistan zintenzívnil operácie proti militantom z TTP.

Islamistickí fundamentalisti z tejto organizácie ukončili prímerie s pakistanskou vládou vlani v novembri. Svojim bojovníkom nariadili, aby podnikali útoky po celom Pakistane.

Oboch políciou najnovšie zabitých predákov TTP hľadali v súvislosti s usmrtením piatich policajtov. Takisto aj v spojitosti s útokmi na bezpečnostné stanovištia. Vláda za ich dolapenie alebo zneškodnenie vypísala odmenu vo výške zhruba 7 259 (zhruba 6 637 eur) dolárov.

Policajná operácia, pri ktorej týchto dvoch talibov zabili, sa uskutočnila v dedine Hund v okrese Svábí. Policajti pri nej okrem usmrtenia uvedených veliteľov zatkli štyroch talibov a zhabali pušný prach. Okrem iného aj ručné granáty, útočné pušky vzoru Kalašnikov a elektronické rozbušky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet