Na hlavný obsah

Rakúšan Feller prvý po prvom kole slalomu

Až 19 pretekárov sa zmestilo do sekundy.

Rakúšan Feller prvý po prvom kole slalomu
Rakúsky lyžiar Manuel Feller. Foto: TASR/AP

Rakúsky lyžiar Manuel Feller bol priebežným lídrom po prvom kole slalomu na majstrovstvách sveta vo francúzskom stredisku Courchevel/Méribel. Druhé kolo je na programe 13.30.

Na delenom druhom mieste sa umiestnili Nór Lucas Braathen a prekvapenie z Grécka AJ Ginnis, ktorí na lídra stratili len 13 stotín sekundy. Dohromady až 19 pretekárov sa zmestilo do straty jednej sekundy na vedúceho pretekára.

Zjazdovka L’Eclipse bola v prvom kole prakticky celá ponorená v tieni a slabšia viditeľnosť spôsobovala pretekárom problémy, najmä v úvodnej strmine. Loic Meillard, ktorý odštartoval preteky s jednotkou, sa zosunul na vnútornej lyži a vypadol nešťastne už na tretej bránke.

Na tej istej bránke mal problémy aj jeho krajan Daniel Yule, ktorý sa potom celú jazdu trápil. Až tretí zo Švajčiarov Ramon Zenhäusern si dal na kritické miesto pozor, ale za cenu straty rýchlosti. Predviedol pokojnú jazdu, pričom dolu ešte zrýchlil.

Vyrovnané preteky

Ďalší pretekári už potom prechádzali strmou časťou rozumnejšie, Feller zajazdil navyše aj dynamicky a čisto a dostal sa jasne do vedenia.

Riskantný štýl sa vyplatil Strasserovi, ktorý iba tesne zaostal za Rakúšanom, rovnako ako líder hodnotenia disciplíny SP Braathen. Nór predviedol typickú agresívnu jazdu a vôbec nebolo na jeho výkone znať, že iba pred niekoľkými dňami absolvoval operáciu slepého čreva.

Razantne išiel aj obhajca titulu z Cortiny Sebastian Foss-Solevaag, ktorý stratil na lídra 35 stotín. Z piatej pozície môže znovu útočiť na titul. Ďalšiemu favorizovanému Nórovi jazda nevyšla. Henrik Kristoffersen začal až príliš opatrne a ani v ďalších častiach trate nenašiel správny rytmus. V cieli s mankom 0,91 s netajil sklamanie.

Skvelý druhý medzičas mal Francúz Clement Noel, no potom mal čo robiť, aby po veľkej chybe nespadol. Napokon došiel so stratou 0,64 s. Z pretekárov mimo elitnej pätnástky zaujal Talian Alex Vinatzer, s číslom 17 zašiel šiesty najlepší čas (+0,44).

S 24-kou štartujúci Ginnis nadviazal na druhé miesto zo slalomu zo Chamonix a najmä vďaka výbornému výkonu v strednej časti sa zaradil na druhú priečku po boku Braathena.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport