Na hlavný obsah

Vlhová na MS bez medaily, v slalome skončila piata

Majsterkou sveta sa prekvapivo stala Kanaďanka St. Germainová.

Vlhová na MS bez medaily, v slalome skončila piata
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová odchádza z tohtoročných majstrovstiev sveta vo francúzskom stredisku Courchevel/Méribel bez medaily. V posledných ženských pretekoch šampionátu – slalome – obsadila piate miesto so stratou 85 stotín sekundy.

Prekvapivou držiteľkou zlatej medaily sa stala Laurence St. Germainová z Kanady. Porazila aj líderku priebežného poradia Svetového pohára a držiteľku malého krištáľového glóbusu za disciplínu, Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá si po strate 57 stotín odnáša striebro.

Poslednú pódiovú priečku obsadila Nemka Lena Dürrová so stratou 69 stotín na víťazku.

„Druhé kolo sa mi išlo trochu lepšie ako prvé. Dnes som odviedla maximum, ale nestačilo to. Taký je šport. Majstrovstvá hodnotím dobre, v obrovskom slalome siedme miesto, v slalome piate. Nie je to zlá pozícia, stále som vpredu, ale chceli sme viac. Bohužiaľ to nevyšlo. Budeme naďalej pracovať a snažiť sa byť naspäť na špici,“ uviedla Vlhová po pretekoch.

Shiffrinová sa zapísala do histórie, keď sa stala prvou ženou, ktorá na MS získala šesť medailí v jednej disciplíne. V zbierke má dokopy 14 cenných kovov (7-4-3). V Courchevel/Méribel vybojovala svoju tretiu medailu po zisku striebra v super-G a zlata v obrovskom slalome.

Finále pretekov

Druhé kolo na zjazdovke Roc de Fer sa vydarilo Nórke Mine Fürstovej Holtmannovej, ktorá z priebežnej desiatej pozície poskočila až na štvrtú. Vlhová opäť predviedla rytmickú jazdu, ale volila menej riskantnú širšiu stopu. Na druhom medzičase ešte viedla o 0,28 s, no dolu jej chýbala potrebná rýchlosť a v cieli sa zaradila na priebežnú druhú priečku o 14 stotín za Nórku.

Následne ju predbehli ešte tri pretekárky. Holtmannovú potom tesne prekonala Dürrová, St. Germainová zopakovala fantastický výkon z prvého kola a dostala sa jasne do vedenia.

Holdenerová predviedla riskantnú jazdu, ktorá sa jej nevyplatila. V závere mierila na pozíciu líderky, ale po špicari vypadla. Shiffrinová zvolil jazdu na istotu, jej náskok sa postupne skresával a v cieli zostala prekvapujúco za Kanaďankou, ktorá mohla oslavovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport