Na hlavný obsah

Rumunsko zasiahlo zemetrasenie, druhé za 24 hodín

Malo magnitúdu 5,7.

Rumunsko zasiahlo zemetrasenie, druhé za 24 hodín
Snímky z obchodu po zemetrasení v Rumunsku 14. februára 2023. Foto: twitter/@MeaganABrown

Zemetrasenie s magnitúdou 5,7 zasiahlo v utorok (14. 2.) Rumunsko. Ide o druhé takto silné zemetrasenie v krajine za uplynulých 24 hodín. V oboch prípadoch neboli hlásené závažnejšie škody. Vyplýva to zo správy agentúry AP.

Zemetrasenie bolo cítiť aj v rumunskej metropole Bukurešť i v meste Kluž na severe krajiny. Na sociálnych sieťach boli zverejnené videá, na ktorých vidieť, ako v obchode počas zemetrasenia padajú produkty z regálov, opisuje AP.

Utorkové zemetrasenie bolo zaznamenané o 15.16 h v regióne Gorj na juhozápade krajiny. Epicentrum sa nachádzalo v hĺbke 40 kilometrov, ukazujú dáta rumunského Národného ústavu pre fyziku Zeme.

Úrady v regióne Gorj vo vyhlásení uviedli, že nedostali žiadne telefonáty súvisiace so zemetrasením a neboli hlásené žiadne škody ani zranenia.

Otrasy pocítili aj obyvatelia bulharského hlavného mesta Sofia či srbskej metropoly Belehrad, informovali zahraničné agentúry. Podľa expertov zemetrasenie nemá súvislosť s otrasmi, ktoré v Turecku a Sýrii zabili vyše 37 000 ľudí.

V pondelok (13. 2.) zaznamenali na juhozápade Rumunska zemetrasenie s magnitúdou 5,2. Epicentrum sa nachádzalo v hĺbke 13,2 kilometra. Po oboch zemetraseniach hlásili úrady dotrasy s magnitúdou 3, píše AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet