Na hlavný obsah

Talianska polícia vypátrala člena kalábrijskej mafie. Skrýval sa 16 rokov

Našli ho vo Francúzsku.

Talianska polícia vypátrala člena kalábrijskej mafie. Skrýval sa 16 rokov
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Talianskej polícii sa podarilo vypátrať vo Francúzsku významného člena kalábrijskej mafie ‚Ndrangheta. Pred justíciou sa skrýval 16 rokov. Muža v Taliansku v minulosti odsúdili na doživotie za dve vraždy a jeden pokus o vraždu, ktoré spáchal v 90. rokoch minulého storočia. Napísala vo štvrtok (2. 2.) agentúra ANSA.

Počas inej operácie polícia zaistila majetok za 45 miliónov eur patriacej najmocnejšej talianskej mafii.

Muž sa skrýval v meste Saint-Étienne v strednej časti Francúzska, kde podľa vyšetrovateľov žil posledné tri roky. Podľa vyšetrovateľov pracoval v pizzerii. Polícia ho vypátrala vďaka sledovaniu ľudí, ktorí mu pomáhali skrývať sa pred justíciou.

Talianska polícia tiež oznámila, že zabavila majetok v hodnote 45 miliónov eur patriaci dvojici bratov, ktorí sú údajne členmi kalábrijskej mafie a pomáhali jej s investíciami do realít.

Časť majetku Talianska zaistila v spolupráci s americkými úradmi na Floride. Podľa polície sa od roku 2019 podarilo zabaviť mafiu ‚Ndrangheta, ktorú úrady označujú za „najnebezpečnejšiu z vojenského i hospodárskeho hľadiska“, majetok v hodnote 650 miliónov eur

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet