Na hlavný obsah

Vlhová priebežne piata, na líderku stráca takmer sekundu

V hre o medailu však ostáva.

Vlhová priebežne piata, na líderku stráca takmer sekundu
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenský lyžiarka Petra Vlhová bola po prvom kole slalomu na majstrovstvách sveta vo francúzskom stredisku Courchevel/Meribel na priebežnom piatom mieste. Na líderku Mikaelu Shiffrinovú zo Spojených štátov stratila 99 stotín sekundy.

Na druhom mieste figurovala Švajčiarka Wendy Holdenerová so stratou 19 stotín a tretia prišla do ciela Kanaďanka Laurence St. Germainová s mankom 61 stotín. Pred Vlhovou sa umiestnila ešte aj Nemka Lena Dürrová (+0,92 s). Druhé kolo je na programe o 13.30 h.

Druhá Slovenka Petra Hromcová limitovaná chorobou sa tesne zmestila medzi postupovú 60-tku. Dosiahla 60. čas, na líderku mala manko 7,21 s. Vzhľadom na svoj zdravotný stav však nevedela potvrdiť, či bude v druhom kole štartovať.

Vlhová, ktorá odštartovala s číslom päť, mala pomalší úvod, postupne však na náročnej trati so zatvorenými bránami našla rytmus. Na druhom medzičase mala stratu 0,44 s na Shiffrinovú. Olympijská víťazka z Pekingu predvádzala plynulú jazdu, ale chýbala jej potrebná dynamika a agresivita.

Čerstvá majsterka sveta v obrovskom slalome, Shiffrinová, ktorá v polovici šampionátu ukončila spoluprácu s trénerom Mikeom Dayom, odštartovala preteky s číslom 1 a svojou jazdou bez výrazných zaváhaní nasadila latku vysoko. Hoci niektoré oblúky nemala čisté a v jej jazde bola rezerva, bolo jasné, že jej čas sa bude ťažko prekonávať.

K jej výkonu sa dokázala priblížiť už len Holdenerová, ktorá so stratou necelých dvoch desatín ako jediná z tradičných Shiffrinovej konkurentiek mohla reálne pomýšľať na zisk titulu.

Nádejné medzičasy mala aj Anna Swennová-Larssonová, Švédka sa však v spodnej časti dostala do záklonu a nasledoval pád. Dokázala sa ešte vrátiť na trať, jej strata v cieli 6,60 s však znamenala, že vypadla z bojov o medaily.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport