Na hlavný obsah

Žena naletela podvodníkovi, ktorý od nej chcel kúpiť hojdacie kreslo

Prišla o 2 500 eur.

Žena naletela podvodníkovi, ktorý od nej chcel kúpiť hojdacie kreslo
Ilustračná snímka platobnej karty. Foto: Pixabay

Žena z tretieho bratislavského okresu prišla minulý týždeň o 2 500 eur. Naletela podvodníkovi, ktorý od nej chcel kúpiť hojdacie kreslo. Informovala o tom v stredu (8. 2.) bratislavská krajská polícia na svojom facebooku.

„Poškodená inzerovala na predaj hojdacie kreslo v hodnote 50 eur. Na inzerát sa jej ozval záujemca, ktorý však uviedol, že keďže nie je zo Slovenska, zasiela jej link na kuriérsku spoločnosť. Cez ňu si mala žena overiť a potvrdiť platbu. Potom jej mal na účet podvodník poslať peniaze za kreslo,“ uviedla polícia.

Žena na odkaz zaslaný podvodníkom klikla a vyplnila všetky údaje podľa pokynov na webovej stránke kuriérskej služby. Následne jej z účtu odišlo prvých 1 000 eur.

„Kontaktovala preto kupujúceho s otázkou, čo to má znamenať. Dostala odpoveď, že je to v poriadku a vždy je takýto postup overenia účtu vlastníka,“ priblížila polícia.

Banke sa podarilo zastaviť ďalšie platby

Medzitým si poškodená zvyšné peniaze z účtu presunula na iný. Prišla jej však správa o tom, že proces overenia nie je možné dokončiť pre nedostatok peňazí na účte. Následne si teda poškodená peniaze presunula späť na prvotný účet, odkiaľ jej hneď odišlo ďalších 1 500 eur.

„V nasledujúcich platbách, ktoré sa poškodenej podarili v banke zastaviť malo z účtu odísť ďalších 3 000 eur. Poškodenej vznikla celková škoda vo výške 2 500 eur,“ uzavrela polícia.

Polícia vyzýva ľudí na obozretnosť. „Nedôverujte neznámym osobám, ktoré vás telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú, požadujú vaše údaje k bankovým službám, či vás tlačia do úkonov, ktoré nie sú podľa vás v poriadku,“ upozornila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko