Na hlavný obsah

Dobrá správa pre Stredoslovákov. Na kľúčovej trati pribudne nový rýchlik. Spojí dve veľké mestá

Ide o prvú zmenu cestovného poriadku sezóny.

Dobrá správa pre Stredoslovákov. Na kľúčovej trati pribudne nový rýchlik. Spojí dve veľké mestá
Ilustračná snímka. Foto: Železnice Slovenskej republiky

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) prvýkrát mení cestovný poriadok v tejto sezóne. Medzi Banskou Bystricou a Zvolenom tak pribudne nový rýchlik. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč s tým, že zmena bude v platnosti od nedele (5. 3.).

Uviedol, že medzi mestami zavedú rýchlik s názvom Urpín, ktorý bude premávať denne. Z Banskej Bystrice má plánovaný odchod o 20.12 h, príchod do Zvolena má naplánovaný o 20.35 h.

Hovorca ďalej spomenul, že Urpín zaviedli aj na trase zo zvolenskej osobnej stanice. Odchod stanovili ráno o 5.16 h, s príchodom do krajského mesta o 5.43 h.

„Vedený bude v nedele a vo vybraných dátumoch,“ spresnil Kováč. Podotkol, že doplní súčasný rýchlik, ktorý jazdí v pondelok až v sobotu. „Vznikne tak denné spojenie Zvolena a Banskej Bystrice v tomto čase,“ zdôraznil.

Podľa neho vlaky budú mať radenú prvú triedu s miestenkami a sedem vozňov druhej triedy s vozňom na prepravu imobilných cestujúcich so zdvíhacou plošinou. „Možnosťou bude aj preprava batožín a bicyklov na základe možnej rezervácie,“ konštatoval Kováč.

Zmena sa týka aj premávania vlakov na Horehroní, na trati Margecany a Banská Bystrica. Hovorca uviedol, že v úseku Brezno, Červená Skala a Nálepkovo bude časový posun pre lepšie pripojenie na  prímestskú autobusovú dopravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika