Na hlavný obsah

Domovy seniorov na východe získajú vybavenie. Klientom sa zlepšia podmienky

Zmeny pocíti aj personál.

Domovy seniorov na východe získajú vybavenie. Klientom sa zlepšia podmienky
Na snímke je kúpací vozík. Foto: RTVS

Klientom v jedenástich zariadeniach sociálnych služieb na východe Slovenska spríjemnia pobyt. Košický kraj im pomocou medzinárodného projektu zakúpil 78 evakuačných podložiek a 18 sprchovacích vozíkov. Seniori sa v nich cítia pohodlnejšie a personálu uľahčia prácu.

Doteraz museli imobilných klientov z postele zdvíhať pomocou hydraulických zdvihákov a takto ich prenášali do kúpeľne, kde ich ešte museli ručne zdvíhať a preložiť do vane. Pre personál bola táto práca fyzicky náročná.

Zmenám v domove dôchodcov v Barci sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

Hydraulickým zdvihákom je už koniec. Do zariadenia pre seniorov v Barci priviezli moderné kúpacie vozíky. Pacienta doň položia a odvezú ho až rovno do sprchy.

„Budeme pýtať ešte ďalšie vozíky, lebo máme ďalšie štyri poschodia. Na každom poschodí by sme chceli mať po jednom,“ skonštatoval riaditeľ domova Vojtech Hintoš.

Košický kraj tieto sprchovacie vozíky zakúpil vďaka cezhraničnému projektu. Nákup vozíkov a evakuačných podložiek stál dokopy 123-tisíc eur. Košická župa ich postupne rozdistribuuje aj do ďalších zariadení na Spiši i Zemplíne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny