Na hlavný obsah

Lengvarský podľa Remišovej mal odísť už dávno

Fico si myslí, že jeho odchod je súčasťou väčšieho problému.

Lengvarský podľa Remišovej mal odísť už dávno
Na fotografii zľava predseda Smeru-SD Robert Fico, moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Makara a vicepremiérka, ministerka informatizácie a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Foto: RTVS

Bývalý minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský mal odísť už dávno pre niektoré svoje manažérske zlyhania. Vyhlásila to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 vicepremiérka, ministerka informatizácie a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Podľa nej “odišiel na hulváta“ pre podpisy na poslednú chvíľu.

Odchod Lengvarského je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica súčasťou väčšieho problému. Vyvolať voľby 30. júna je podľa neho dôležité. A to nie z hľadiska opozície, ale aby v septembri krajina nebola ešte “v totálne horšom stave“, ako je tomu teraz. Poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) má v súčasnosti “viac funkcií ako japonská kalkulačka“, myslí si Fico.

„Je mi úplne jedno, či budú predčasné voľby v júni alebo v septembri,“ uviedla Remišová. Podľa nej by však nemali byť v júli či auguste, pretože vtedy sú ľudia na dovolenkách.

Na otázku, moderátora Mareka Makaru, či bude Za ľudí súčasťou projektu Hegera, Remišová odpovedala nejasne. „Je dôležité, aby Heger urobil prvý krok. Aby si našiel politické zázemie, nastavil si hodnoty a potom sa môžeme rozprávať,“ ozrejmila.

Smer-SD chce ísť do volieb samostatne. „Nebudeme vytvárať žiadne bloky,“ ozrejmil Fico. „Nezostavujme žiadne vlády, prosím, a nehovorme, kto s kým pôjde alebo nepôjde pred parlamentnými voľbami. O tom rozhodnú na konci dňa ľudia,“ dodal.

Remišová sa zastala aj moderátorky RTVS Marty Jančkárovej. Pripomenula, že za pár dní bude Medzinárocný deň žien. Úcta k ženám podľa nej začína vo verejnom priestore a predsedu Smeru-SD vyzvala k ospravedlneniu. “Myslím si, že je to chlapské,“ doplnila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko