Na hlavný obsah

Most v Horných Orešanoch čaká komplexná rekonštrukcia

Najskôr ho zničili tanky, neskôr voda a nákladná doprava.

Most v Horných Orešanoch čaká komplexná rekonštrukcia
Trnavský kraj vyčlenil na komplexnú rekonštrukciu mosta takmer pol milióna eur. Foto: RTVS

Most cez potok Parná v Horných Orešanoch komplexne opravia. Vymenia celú nosnú konštrukciu. Most pritom nanovo stavali už aj v minulosti. Najskôr ho zničili tanky, neskôr voda a nákladná doprava.

Trnavský kraj vyčlenil na komplexnú rekonštrukciu mosta takmer pol milióna eur. Jeho uzavretie ešte viac skomplikuje dopravnú situáciu v regióne, ktorú najviac zhoršujú nedisciplinovaní vodiči.

„Policajti riešili v blokovom konaní len za prvý týždeň od uzavretia mosta v obci Horné Orešany celkovo 160 vodičov, ktorí nerešpektovali dopravné značenie. Aj na základe podnetov starostov dotknutých obcí polícia kontroluje a naďalej aj bude kontrolovať dodržiavanie predpisov v tejto lokalite,“ uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava.

Rekonštrukcii mosta v Horných Orešanoch sa v reportáži venoval redaktor RTVS Hulík:

Nákladnú dopravu odklonili cez Trnavu a upravili cestovné poriadky autobusov. Miestne komunikácie však nie sú v najlepšej kondícii a tak vodiči, ktorí v obci nedodržiavajú dopravné značenie, ich stav zhoršujú. Domáci sa naviac obávajú jarných prívalových dažďov.

„Naše mosty na našich miestnych cestách dostali zabrať cez povodne v roku 2011, tri mosty v našom regióne boli strhnuté v našom katastri. Tieto v obci prežili ale dostali zabrať a zhoršila sa im statika,“ skonštatoval Marek Boháček, starosta obce Horné Orešany.

„Aktuálne sa na cestách druhej a tretej triedy v trnavskom kraji nachádza tristoosemdesiatpäť mostov, aktuálne sa rekonštruuje okrem mosta v obci Horné Orešany aj most v Hlohovci a rovnako začneme aj s kompletnou rekonštrukciou mosta v Popudinských Močidlanoch, čo je na Záhorí,“ informovala Natália Petkáčová, riaditeľka odboru komunikácie Trnavského kraja.

Stavebné práce spolu s úplnou uzávierkou mosta v Horných Orešanoch potrvajú približne štyri mesiace.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny