Na hlavný obsah

Muža v Nemecku dobodali na kolotoči. Predčasne pre to ukončili slávnosti

Udalosť sa stala v meste Münster.

Muža v Nemecku dobodali na kolotoči. Predčasne pre to ukončili slávnosti
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V západonemeckom meste Münster predčasne ukončili v nedeľu (19. 3.) miestne pouličné slávnosti po tom, ako na jednom z tamojších kolotočov dobodali na smrť 31-ročného muža. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Podľa zistení vyšetrovateľov sa dvaja muži, ktorí sa predtým nepoznali, začali hádať počas jazdy na kolotoči. Jeden z nich počas hádky bodol druhého nožom. Pokusy o resuscitáciu obete, ktorá priamo na mieste podľahla vážnym zraneniam, boli neúspešné.

Polícia stále pátra po mužovi podozrivom z útoku, ku ktorému došlo v sobotu (18. 3.) večer, ako aj po jeho spoločníkovi. Obaja z miesta činu ušli. K tragickej udalosti došlo na záver tradičných münsterských slávností Send, ktoré sa v tomto 300-tisícovom meste konajú trikrát do roka a každoročne prilákajú asi milión návštevníkov.

Nedeľa mala byť posledným dňom festivalu, ale starosta Markus Lewe po sobotňajšom útoku „z úcty k obeti“ rozhodol, že sa slávnosti na miestnom námestí Schlossplatz skončia o deň skôr, pričom vyjadril sústrasť príbuzným zabitého muža.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet