Na hlavný obsah

NAKA opäť zasahuje: Zadržala viacero osôb, medzi nimi je aj aktívny policajt

Akcia súvisí aj s drogovou trestnou činnosťou.

príslušník NAKA
Ilustračná snímka.Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (22. 3.) od rána zasahuje v rámci akcie Chikara 2 v Bratislavskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Policajti obvinili 16 osôb vrátane aktívneho policajného funkcionára. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Z obvinených NAKA zadržala celkovo 10 osôb vrátane aktívneho príslušníka polície – riadiaceho funkcionára z Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Trnave. Medzi zadržanými je aj bývalý policajt, aktuálne zaradený v riadiacej funkcii v Centre podpory Krajského riaditeľstva PZ v Trnave.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk ide o bývalého krajského riaditeľa polície v Trnave Bystríka Stanka a súčasného okresného riaditeľa polície v Trnave Rastislava Grznára. Medzi zadržanými má byť aj bývalý džudista Tibor Gubáň, ktorého nedávno prepustili z väzenia. Naposledy ho zadržali pred vyše rokom.

Osoby čelia obvineniam z drogovej trestnej činnosti, zneužitia právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku, vydierania či podplácania.

„Aktuálne v danej veci prebiehajú zaisťovacie úkony (domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov), po čom budú vykonávané výsluchy zadržaných obvinených,“ informuje polícia.

Zásahu NAKA sa v reportáži venoval aj redaktor RTVS Timotej Pisch:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko