Na hlavný obsah

Obyvatelia mestskej časti Trenčína nesúhlasia s výstavbou autoumyvárne. Boja sa hluku

Vedľa pozemku s plánovanou výstavbou sa už čistiareň nachádza.

Obyvatelia mestskej časti Trenčína nesúhlasia s výstavbou autoumyvárne. Boja sa hluku
Investor chce umývareň áut postaviť pri hlavnej ceste v Opatovej. Obyvatelia z okolitých domov sú proti. Foto: RTVS

Obyvatelia mestskej časti Opatová v Trenčíne nesúhlasia s výstavbou autoumyvárne. Obávajú sa hluku a zhoršenia životných podmienok pri svojich domoch. Argumentujú, že vedľa pozemku s plánovanou výstavbou sa už čistiareň nachádza.

Investor chce umývareň áut postaviť pri hlavnej ceste v Opatovej. Obyvatelia z okolitých domov sú proti.

„Veľmi zle to vnímame. Roky sme tu trpeli kamióny, tu chodili. Celé noci sme nespávali, teraz nám tu spravia toto, čo tu budeme v noci mať,“ sťažuje sa obyvateľka obce Mária Ďurechová.

„Najmä ten hluk, navrhli tu päťmetrovú stenu, to mi pripadá ako by bol človek v Ilave,“ dodáva obyvateľ Ondrej Liška.

Téme sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Proces ešte neukončili. „V tejto veci prebieha územné konanie. Na najbližší výbor mestskej časti predložíme návrh na prenájom pozemku počas výstavby, kde pôjde o úpravu vjazdu, chodníka,“ uviedla hovorkyňa mesta Trenčín Erika Ságová.

Predstaviteľ zámeru sa s ľuďmi stretol na mieste, kde má umyváreň vyrásť. O čom sa rozprávali účastníci konania sa štáb RTVS nedozvedel. Investor si prítomnosť médií neželal.

Na konanie prišli aj niektorí mestskí poslanci. „S výstavbou ja osobne nesúhlasím. O 50 metrov je ďalšia umývarka. Príde mi to zbytočné, aby boli dve umyvárky vedľa seba. Neviem či ešte poslanci budú mať na to dáke páky tú investíciu zmeniť. Pokiaľ sa to bude dať, budem proti tomu,“ vyhlásil Ladislav Matejka poslanec mestsk. zastupiteľstva v Trenčíne (SaS).

„To, čo podľa našich informácií občanom prekáža je výška protihlukovej steny. Tu je na rade hygiena, aké stanovisko vydá, či dôjde k dohode s občanmi a investorom. Pre túto chvíľu je územné konanie otvorené a stále prebieha,“ priblížila Ságová.

Investor je pripravený s ľuďmi komunikovať. Navrhol, aby protihlukovú betónovú stenu nahradil živý plot.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny