Na hlavný obsah

Prípad vraždy Daniela Tupého opäť ožíva. Zadržaní podozriví majú byť z prostredia neonacistickej scény

Doposiaľ za skutok nikoho nepotrestali.

V kauze vraždy študenta Daniela Tupého, ktorá traumatizuje Slovensko už vyše 17 rokov, zadržala polícia v utorok (21. 3.) ráno osem podozrivých. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Ako prvý na to upozornil portál tvnoviny.sk.

V rámci akcie Karma príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonávajú zaisťovacie akcie v Bratislavskom a Trnavskom kraji. „V súčasnosti zatiaľ nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ píše polícia.

Podľa portálu skončili v putách muži, ktorých podozrievali úplne na začiatku. Má ísť o skupinu neonacistov. Polícia sa domnieva, že má dostatočne silné dôkazy o tom, že sa zadržaní v čase zločinu nachádzali na mieste činu.

Policajný prezident Štefan Hamran v diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo potvrdil, že podľa vyšetrovateľov sa všetkých osem zadržaných na „110 percent“ nachádzalo v čase vraždy na mieste činu. Deviata podozrivá osoba sa podľa jeho slov nachádza už vo výkone trestu odňatia slobody za pokus o vraždu.

Elitní policajti údajne zasahujú aj v bratislavskej Petržalke, kde zadržali a v putách odviedli jedného muža. Z bytu ďalšieho podozrivého vyniesli zbrane.

Téme sa v aj Správach RTVS venovali redaktori Timotej Pisch a Katarína Wildová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko