Na hlavný obsah

RTVS uzavrela dohodu s ukrajinskou verejnoprávnou televíziou a rozhlasom

Chcú naďalej rozvíjať bilaterálne vzťahy.

RTVS uzavrela dohodu s ukrajinskou verejnoprávnou televíziou a rozhlasom
Na snímke (zľava) generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a člen Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny UA: PBC Andriy Taranov. Foto: RTVS

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) uzavrela dohodu o spolupráci s Národnou verejnoprávnou televíznou a rozhlasovou spoločnosťou Ukrajiny. V utorok (28. 3.) sa na pôde RTVS stretol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj s Andriyom Taranovom, členom Správnej rady Národnej verejnoprávnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti Ukrajiny UA: PBC.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj si myslí, že vzájomná spolupráca verejnoprávnych médií z rôznych krajín je kľúčom k rozširovaniu kultúrnosti, vzájomného rešpektu, tolerancie a vzájomného pochopenia v medzinárodnom priestore.

„Teší ma, že dnes RTVS uzavrela dohodu o spolupráci práve s ukrajinským partnerom, naším priamym susedom,“ uviedol Machaj. Dodal, že v dnešnej dobe vzájomnú podporu a spoluprácu považuje za dôležitejšiu a potrebnejšiu, ako kedykoľvek predtým.

RTVS a UA: PBC vyjadrili dohodou obojstranný záujem o zintenzívnenie spolupráce v oblasti vzájomnej výmeny programového obsahu s rôznou tematikou. A to najmä z oblasti vysokej kultúry, dokumentárnej tvorby, histórie, sociálnej problematiky, medzikultúrnej rozmanitosti a zo života menšín.

Na základe pozvania plánujú médiá spoluprácu na organizovaní krátkodobých študijných pobytov pre redaktorov za účelom zdokonalenia sa v slovenskom a ukrajinskom jazyku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko