Na hlavný obsah

Súdne rozuzlenie prípadu falošného lekára je vo finále

Vyučený kuchár podával infúzie dôchodcom v zariadení IRIS.

Súdne rozuzlenie prípadu falošného lekára je vo finále
Na ilustračnej snímke lieky. Foto: RTVS

Súdne rozuzlenie prípadu falošného lekára je vo finále. Vyučený kuchár podával infúzie dôchodcom v zariadení IRIS. Verdikt súdu by mal byť známy koncom mája.

Domová prehliadka s množstvom zabavených liekov, exhumácia tiel zomretých seniorov z neoficiálneho domova hrôzy, ako časom nazvali podnik sociálnych služieb IRIS v centre Bratislavy, vrátane videa, ktoré tiež poslúžilo prokuratúre ako dôkaz proti Ivanovi Biharymu.

Okrem neho má na krku obžalobu i Vanesa Pútiková. Tá sa už priznala, že sa v domove organizovala neviazaná zábava a užívali drogy.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Radovan Kondrlík:

Bihary trvá na nevine. Síce priznal, že je na inkriminovanom videu, no podľa neho ostatné osoby na nahrávke neboli klienti zaradenia.

„Podával aj infúzie, nemal s tým najmenší problém. Najhoršie bolo to, že oni sa tam zabávali, pili tam, fajčili, on bol opitý, o tretej ráno robil vizitu klientom. Toto bol aj dôvod prečo veľa zdravotníkov odtiaľ odišlo,“ uviedla bývalá opatrovateľka v zariadení IRIS.

Ivana Biharyho obžalovali aj ďalšieho zločinu, údajne šíril vírus HIV.

Prokurátor sa ku kauze zatiaľ nechce vyjadrovať. Súdne konanie bolo pre chorobu pôvodného sudcu prerušené na dlhý čas. Obnovilo sa až koncom minulého roka.

Súdny proces s dvojicou obžalovaných bude pokračovať záverečnými rečami 30. mája.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko