Na hlavný obsah

Poliak doma skrýval mumifikované telo jeho matky. Mal ho tam 13 rokov

Podľa poľských médií sa nedokázal s jej úmrtím zmieriť.

Poliak doma skrýval mumifikované telo jeho matky. Mal ho tam 13 rokov
Na ilustračnej snímke dom. Foto: Unsplash

V Poľsku vyšetruje prokuratúra v Sliezskom vojvodstve prípad, keď sa v dome 76-ročného muža našlo mumifikované telo jeho matky. Pozostatky ženy, ktorá zomrela v roku 2010, vyzdvihol jej syn po pohrebe z rodinnej hrobky, pokúsil sa ich balzamovať a potom ich mal 13 rokov doma. Napísala o tom vo štvrtok (30. 3.) agentúra DPA.

Muž z dediny Radlin blízko Katovíc, ktorá leží neďaleko českých hraníc, žil v rodinnom dome spoločne so sestrou a jej manželom. Miestni ho považovali za podivína a jeho švagor pre podozrenie ohľadom jeho duševného zdravia vo februári zavolal lekára. Privolaní záchranári potom na pohovke v jeho byte našli mŕtvolu.

Testy DNA ukázali, že mumifikované telo patrí matke spomínaného muža, ktorá však zomrela v januári 2010. „Po otvorení hrobu sa zistilo, že v truhle žiadne telo neleží,“ uviedla hovorkyňa prokuratúry v Gliwiciach.

Podľa poľských médií sa nedokázal muž s úmrtím matky zmieriť, a preto si ju po pohrebe vzal domov. Prokuratúra ho vyšetruje v súvislosti s trestným činom hanobenia mŕtveho tela, podozrivý je teraz v starostlivosti psychiatrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet