Na hlavný obsah

V Prešove by sa už nemalo opakovať zlyhanie, keď radnica včas nereagovala na platobný rozkaz

Za búranie bytovky zaplatila viac, ako určil znalecký posudok.

V Prešove by sa už nemalo opakovať zlyhanie, keď radnica včas nereagovala na platobný rozkaz
Búranie bytovky v Prešove. Foto: RTVS

V Prešove by sa už nemalo opakovať zlyhanie, keď radnica včas nereagovala na platobný rozkaz a za búranie bytovky zaplatila viac, ako určil znalecký posudok. Bývalá primátorka vtedy prepustila tri pracovníčky. Dve z nich sú už naspäť a radnica prijala aj opatrenia, podľa ktorých má fungovať systém prijímania pošty.

Bývalá primátorka zdôvodňovala prepustenie pracovníčok pochybeniami, keď mesto včas nereagovalo na platobný rozkaz.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Róbert Latta:

„Tieto zamestnankyne, ktoré to priamo mali v pracovnej náplni a neurobili to, tak museli opustiť mestský úrad,“ uviedla Andrea Turčanová, bývalá primátorka mesta Prešov.

Súdy však dávali za pravdu pracovníčkam. Dve referentky, po zmene vedenia, radnica prijala naspäť. Mestskí poslanci už aj v rozpočte schválili, že im mesto spätne vyplatí ušlú mzdu.

„Vnímali to ako veľmi nespravodlivé a rovnako nezákonné. Jedna z referentiek dostala okamžité zrušenie pracovného pomeru napriek tomu, že väčšinu tohto času bola aj na dovolenke,“ dodal Pavel Hagyari, advokát referentiek, poslanec MsZ v Prešove.

Podľa primátora boli na úrade zle nastavené procesy. Tie už zmenili. Na úrad sa, naopak, nevráti bývalá vedúca odboru financií. S vedením mesta sa na finančnom vyrovnaní nedohodla. Rozhodne tak súd. Od výsledku bude závisieť, akú náhradu škody bude radnica žiadať od bývalého vedenia mesta.

„Toto budeme od bývalého vedenia vymáhať nejakým spôsobom..vieme škodu vymáhať len tam, kde je jasná, zreteľná a je určená súdmi,“ povedal František Oľha, primátor mesta Prešov.

Bývalá primátorka v písomnom stanovisku uviedla, že je v kompetencii vedenia mesta, či sa s prepustenými pracovníčkami dohodne. Dodala, že je presvedčená, že postupy pri vybavovaní pošty mali nastavené správne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko