Na hlavný obsah

Vražda Daniela Tupého: Ôsmich podozrivých pustili na slobodu. Dve osoby ostávajú zadržané, tvrdí Hamran

Polícia pokračuje v intenzívnom vyšetrovaní.

Vražda Daniela Tupého: Ôsmich podozrivých pustili na slobodu. Dve osoby ostávajú zadržané, tvrdí Hamran
Policajný prezident Štefan Hamran. Foto: TASR

Osem podozrivých v prípade vraždy študenta Daniela Tupého pustili na slobodu. Obvinenia voči žiadnemu z nich zatiaľ nevzniesli, no polícia intenzívne pokračuje vo vyšetrovaní. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

„To, že sme prepustili ôsmich zadržaných v tomto prípade, neznamená, že sa vyšetrovanie skončilo,“ uviedol vo štvrtok (23. 3.) prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran.

Priblížil, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) nezadržala ôsmich, ale desiatich podozrivých. Dve osoby ostávajú teda stále zadržané. Obvinenia voči nim však nevzniesli. Bližšie informácie o nich neuviedol.

Na otázku, prečo médiám povedali len o ôsmich osobách, odpovedal, že nie všetky kroky považuje za potrebné komunikovať širokej verejnosti. „Je to súčasť našej vyšetrovacej taktiky,“ dodal.

Kritizoval politikov, ktorí hodnotia prácu vyšetrovateľov a orgánov činných v trestnom konaní na sociálnych sieťach. „Svojimi vyjadreniami paralyzujú našu prácu. Aj táto tlačová konferencia je zbytočná. Len strácame čas,“ uviedol Hamran.

NAKA v utorok (21. 3.) v rámci akcie Karma zadržala osem podozrivých v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Ide o skupinu neonacistov. Hamran povedal, že podľa vyšetrovateľov sa všetkých osem zadržaných na „110 percent“ nachádzalo v čase vraždy na mieste činu.

Kauzu sleduje aj redaktor RTVS Timotej Pisch:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko