Na hlavný obsah

Žena chcela poslať viac ako 16-tisíc eur americkému vojakovi. Zastavila ju banka

S mužom bola v kontakte asi mesiac.

Žena chcela poslať viac ako 16-tisíc eur americkému vojakovi. Zastavila ju banka
Na ilustračnej snímke americký vojak. Foto: Freepik

Žena chcela poslať viac ako 16-tisíc eur americkému vojakovi. Banka ju však zastavila. Vo štvrtok (16. 3.) o tom informovalo Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre na facebooku.

Šesťdesiatdvaročná žena z levického okresu si vo svojej mailovej pošte našla list od muža. Polícia spresnila, že sa jej predstavil ako vojak americkej armády, ktorý pôsobí ako pracovník OSN v Sýrii. Ich konverzácia na dennej báze trvala asi mesiac.

Neskôr podvodník poprosil ženu o finančnú pôžičku. Tá by mu pomohla dostať sa zo služby v ozbrojených silách a následne by za ženou na Slovensko pricestoval. Žena teda išla do banky zrealizovať prevod finančných prostriedkov.

V banke sa však stretla s profesionálmi a jedna z jej pracovníčok podozrenie postúpila svojim kolegom zaoberajúcimi sa podvodmi. Tí podľa polície zistili, že podozrivý účet je vedený v Bulharsku. Peniaze tak nepreviedli. Namiesto toho privolali políciu.

„Vyšetrovateľka PZ začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin podvodu, spáchanom v štádiu pokusu,“ uviedla polícia.

Tiež upozorňuje, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a legenda „americký vojak na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. „Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé sumy. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko