Na hlavný obsah

Žiačka tvrdí, že ju napadla riaditeľka školy. Tá obvinenia odmieta

Do vyšetrovania prípadu sa zapojila polícia.

Žiačka tvrdí, že ju napadla riaditeľka školy. Tá obvinenia odmieta
Ilustračná škola. Foto: RTVS

Incident v základnej škole vo Veľkej Lomnici sa skončil na polícii. Riaditeľka odmieta, že by napadla žiačku ôsmeho ročníka. Konflikt vyústil do vzájomného podania trestných oznámení.

„Opýtala som sa spolužiaka, že na akej strane som. Pani učiteľka mi neodpovedala, tak som sa spýtala spolužiaka. Ona na mňa hneď začala kričať, že som zapísaná, že v škole nie som. Povedala som dobre, že idem preč,“ opísala situáciu žiačka.

Riešenie konfliktu následne prebrala riaditeľka. Odmieta však tvrdenie, že žiačku fyzicky napadla. „Nič také som ja neurobila, to aj pani zástupkyňa dosvedčí. Ja som ju naozaj chytila za jej ľavú ruku a tým, že ona sa trhla,“ vysvetlila riaditeľka školy Mária Langová.

Pozrite si reportáž RTVS:

Pri potýčke mala žiačka roztrhané tričko. „Dcéra sa jej pokúsila utiecť z riaditeľne. Narýchlo zavolala, že mám prísť do riaditeľne, že ju zbila riaditeľka,“ uviedla matka žiačky, ktorá okamžite prišla do školy a výmena názorov pokračovala. Na miesto privolali obecnú, štátnu políciu aj miestnu občiansku poriadkovú službu.

„Ja som nestihla, keďže ona už zavolala zo svojho mobilu mamu, tak sme ju len čakali. Snažila som sa ju zadržať, aby nikde nespadla, neutekala a neopustila budovu, kým príde jej mama,“ priblížila riaditeľka.

„Žiadala som policajtov, že najprv idem k lekárovi, aby som mala lekársku správu. Lebo (dcéra) mala bolesti chrbta,“ povedala matka. Podľa lekárskej správy bude žiačka maródovať sedem dní. Polícia prípad vyšetruje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny