Na hlavný obsah

Zomrel herec Robert Blake. Súdili ho za vraždu manželky

Súd ho zbavil viny.

Zomrel herec Robert Blake. Súdili ho za vraždu manželky
Na snímke zosnulý americký herec Robert Blake. Foto: ČTK/AP/Nick Ut

Americký herec Robert Blake, ocenený cenou Emmy, ktorý sa však stal viac známym, keď ho súdili za vraždu manželky a zbavili ho viny, zomrel vo štvrtok (9. 3.) vo veku 89 rokov. Informovala v piatok agentúra AP.

Blake slávil svoje najväčšie úspechy v 70. rokoch ako hviezda TV série Baretta, v ktorej stvárňoval policajta. Na filmovom plátne vynikol rolou vraha v snímke Chladnokrvne (1968). V 80. rokoch si zahral v množstve druhotriednych detektívnych filmov. V roku 1997 si zahral vo filme kultového amerického režiséra Davida Lyncha Lost Highway (Stratená diaľnica).

Jeho manželku Bonny Lee Bakleyová (44) zastrelili 4. mája 2001 pred jednou z losangelských reštaurácií.

Blake po čine poprel akúkoľvek vinu. Podľa tvrdenia herca čakala jeho žena po večeri na neho v aute, zatiaľ čo on sa vrátil do lokálu, kde si údajne zabudol zbraň. Ako vysvetlil, pištoľ nosil neustále pri sebe práve na ochranu manželky. Po návrate k vozidlu Blake vraj našiel Bonny Lee Bakleyovú už mŕtvu.

Blakea kedysi oslavovali ako jedného z najlepších hercov svojej generácie. Oveľa známejším sa však stal ako obžalovaný v príbehu skutočnej vraždy, ktorá bola bizarnejšia ako všetky ostatné, v ktorých hral, konštatovala AP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet