Na hlavný obsah

Trump určite nepredstúpi pred súd v putách, uviedli jeho právnici

Podľa nich sa nebude snažiť o dohodu.

Trump určite nepredstúpi pred súd v putách, uviedli jeho právnici
Bývalý americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Právnický tím Donalda Trumpa prešiel v piatok (31. 3.) do ofenzívy po tom, ako voči americkému exprezidentovi vzniesli obžalobu. Trump sa podľa svojich zástupcov nebude snažiť o dohodu. Bude bojovať v prípade každého z obvinení. Píše o tom agentúra AFP.

Trump, ktorý dúfa v opätovné zvolenie v roku 2024, v reakcii na rozhodnutie slovne útočil na prokurátorov. Rovnako tak aj na sudcu, ktorý by podľa očakávaní mal viesť pojednávanie.

V utorok 4. apríla popoludní zadržia, odoberú mu odtlačky prstov a odfotia v budove súdu v Manhattane pred tým, ako predstúpi pred sudcu ako vôbec prvý exprezident USA čeliaci obvineniam z trestného činu.

Nedajú mu však putá, bude ho chrániť Tajná služba USA a takmer s určitosťou ho ešte v ten deň prepustia, uviedla agentúra AP.

„Prezidentovi nenasadia putá,“ povedal jeden z jeho právnikov Joe Tacopina. Prokuratúra podľa neho nedovolí, aby sa z celej veci stal „cirkus“. Trump na súde bude stáť za svojou nevinou. Žiadnu dohodu o priznaní viny by neprijal, pretože sa nedopustil trestného činu. Dodal Tacopino s tým, že exprezidenta žaloba najskôr „šokovala“, no teraz je pripravený bojovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet