Na hlavný obsah

Hoci si pacienti za parkovanie platia, voľné miesto hľadajú len veľmi ťažko

Problémové parkovanie v nemocnici v Trenčíne chce vyriešiť druhým vstupom.

Hoci si pacienti za parkovanie platia, voľné miesto hľadajú len veľmi ťažko
Ilustračná snímka z parkoviska pred trenčianskou nemocnicou. Foto: RTVS

Návštevníci nemocnice v Trenčíne majú problém zaparkovať v jej areáli. Hoci za túto službu platia, voľné miesto sa im hľadá ťažko. Vozidlá nechávajú aj na tráve či chodníkoch. Vedenie nemocnice si vážnu situáciu uvedomuje a pracuje na náprave.

Boj o voľné parkovacie miesto je v trenčianskej nemocnici na dennom poriadku. Vodiči musia areál prejsť aj niekoľkokrát, kým vozidlo odstavia. No keďže sú neraz objednaní na vyšetrenia, volia aj urýchlené zaparkovanie na nespevnenom povrchu.

„Mala som problém zaparkovať. Miesto som hľadal 15 minút. Nemám kde inde zaparkovať,“ povedala návštevníčka nemocnice, ktorá našla jediné voľné miesto na zákaze. Záchranári zase poukazujú na ťažkosti pri vjazde a výjazde z nemocnice. Prekážajú im kolóny.

„Tým pádom je komplikovaná aj pre vodičov Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), tí musia čakať v zápchach, pri vstupe do nemocnice, kým sa otvorí rampa. Ten prejazd je veľmi komplikovaný,“ priblížil hovorca spoločnosti RZP Andrej Luprich.

Parkovaniu pred trenčianskou nemocnicou sa venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Nemocnica vybuduje druhý vstup

Vedenie nemocnice sa rozhodlo situáciu vyriešiť vybudovaním druhého vstupu. Ten bude slúžiť pre všetkých. Nový vchod do trenčianskej nemocnice otvoria už čoskoro. Aktuálne finišujú s poslednými prácami.

„Spustenie nového vstupu a výstupu z nemocnice z Jesenského ulice je aktuálne pred kolaudáciou. Plánujeme ho spustiť v priebehu júna. Cena vybudovania nového vstupu bola 170-tisíc eur. Financovali sme to z vlastných zdrojov nemocnice,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice Trenčín Martina Holecová.

Postupne riešia aj problém s parkovaním. Nové parkovacie miesta vzniknú na zelenej lúke pri riaditeľstve nemocnice, kde pristávajú záchranárske vrtuľníky. Heliport zostane zachovaný.

„Práve sme v procese prípravy vybudovania nového parkoviska v počte 80 parkovacích miest, cena je 300-tisíc eur,“ priblížila Holecová. Nové parkovacie miesta by mali byť hotové v jesenných mesiacoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny