Na hlavný obsah

Jeden je stále doma, druhý reprezentuje a „šéfuje“ mužstvu. Máme nadštandardný vzťah, vraví extraligové dvojča

Dvojičky z Liptova sa nepovažujú za súperov.

Jeden je stále doma, druhý reprezentuje a „šéfuje“ mužstvu. Máme nadštandardný vzťah, vraví extraligové dvojča
Dvojičky Jakub a Matúš Sukeľovci. Foto: TASR

Do tretice všetko dobré sa nepodarilo uplatniť hokejistom Slovenska. Po predchádzajúcich dvoch účastiach v play-off majstrovstiev sveta sa namiesto presunu do fínskeho Tampere uskutočnil let domov.

„Boli sme blízko, aby sme išli ďalej. Kľúčové však bolo, že sme o tom nerozhodovali my. Jedna nepredpokladaná prehra v skupine bola napokon osudná. Je to škoda, pretože vo štvrťfinále sa môže stať hocičo a zrazu bojujete o medailu,“ sumarizoval predčasný koniec národného mužstva extraligový útočník Jakub Sukeľ.

Realizačný tím zobral do Pobaltia osem novicov, no hrali iba šiesti. Bokom ostali len Dominik Riečický a Dávid Mudrák.

„Čacho má skvelé korčuľovanie a je to jeho silná stránka. Myslím si, že sa týmto štýlom presadil na medzinárodnom ľade. Bol som prekvapený aj z Františka Gajdoša. Napriek tomu, že nie je skúsený, ukazoval solídnu hru,“ v krátkosti zanalyzoval dvojku z extraligy Sukeľ, proti ktorej hrával.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Rodák z Liptovského Mikuláša pozoroval tretíkrát svoje dvojča Matúša na vrcholnom turnaji. Vo formácii mu robil spoločnosť klubový spoluhráč Andrej Kudrna.

„Samozrejme, na bratovi mám viac oči ako na ostatných hráčoch. Podľa toho, čo som videl, tak si plnil svoje úlohy stopercentne. Dostával dôveru v oslabeniach, ktorých veľa odohral. Tréneri si všímajú detaily a malé veci, ktoré robil. V tomto smere to bolo v poriadku. Trochu však mrzí len jeden strelený gól,“ ohodnotil súrodenca, ktorý bol na premiérovom domácom šampionáte v roku 2019 najlepším strelcom Ramsayho družiny.

Útočník Jakub Sukeľ sa vracia do Liptovského Mikuláša. Foto: TASR

Chce zabojovať o MS

Liptovské dvojčatá to ťahali spolu odmalička. K pretrhnutiu dlhoročného putovania došlo pred štyrmi rokmi. Matúš zaujal Slovan Bratislava v KHL. Tento angažmán mu priniesol nové možnosti. Cez Spartu Praha sa prebojoval do Litvínova, kde sa stal jeho historicky prvým kapitánom v postavení legionára. Jakub zatiaľ také šťastie nemal a osud mu nepraje ani v navštevovaní slovenského kádra.

„Veľmi mu pomohli MS do 20 rokov. Po nich ho vytiahol Marek Uram do Mikuláša a uplatnil sa. Ja som bol vtedy zranený. Doma sa teda naštartoval a prešiel do zahraničia. Raz sme boli na Nemeckom pohári. Dúfal som, že si niekedy spolu zahráme na šampionáte. Či sa tam dostanem, závisí odo mňa. Musím poriadne pracovať a snažiť sa, aby ma bolo rovnako vidno, ako jeho,“ sľubuje zlepšenie Jakub Sukeľ, ktorý sa úplne nestratil v reprezentácii a z piatich stretnutí vydoloval 3 body (1+2), no doposiaľ to nestačilo na šampionátovú nomináciu.

Hoci naoko sa môže javiť, že medzi nimi jestvuje akési súperenie, nie je to tak. „Máme nadštandardný vzťah. Často si telefonujeme a o všetkom sa bavíme. Žijeme si ako klasické dvojičky,“ usmial sa.

Prvý na lane

Slovenský reprezentant ostáva v Litvínove, ale Jakub opäť mení pôsobisko v rámci našich končín. Po zastávkach v Slovane a Banskej Bystrici mu prišlo ako najlepšia voľba znova sa upísať Liptákom.

„Pán Ľupták ma oslovil hneď, ako uspel v súťaži o kúpu klubu. Ozrejmil mi nejakú základnú víziu. Ostatné dve sezóny nedopadli podľa mojich predstáv. Zmluvu ešte nemám podpísanú, ale intenzívne to riešime. Pred novým ročníkom mám dva ciele. Chcem si napraviť chuť a pomôcť vytiahnuť tím na vyššie priečky, keďže bol Mikuláš zakaždým na chvoste tabuľky,“ vysvetlil návrat na rodnú hrudu Jakub Sukeľ.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport