Na hlavný obsah

NAKA zadržala štyri osoby pre korupciu. Medzi nimi sú aj bývalí členovia finančnej správy

Zadržali ich v rámci akcie Pilát.

NAKA zadržala štyri osoby pre korupciu. Medzi nimi sú aj bývalí členovia finančnej správy
Ilustračná snímka - policajt NAKA v uniforme. Foto: Polícia SR, Facebook

Národná kriminálna agentúra (NAKA) aktuálne zasahuje v Bratislavskom kraji. V policajnej akcii s krycím názvom Pilát zadržala štyri osoby pre korupciu. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

„Zadržané boli štyri osoby Ladislav H., Daniel Č., Milan G. a Ján J.,“ priblížili policajti. Podľa ich slov má ísť o jedného súčasného a troch bývalých príslušníkov Finančnej správy SR.

Podľa informácií portáli tvnoviny.sk ide o Daniela Čecha, Milana Gregu a Ladislava Hannikera. Celé meno posledného zadržaného Jána J. zatiaľ nie je známe.

Daniel Čech pôsobil na poste viceprezidenta Finančnej správy (FS) SR. Od Františka Imreczeho vzal úplatok 200-tisíc eur, k čomu sa priznal. Uviedol, že išlo o poďakovanie za postup pri zmanipulovaných nákupoch informačných systémov pre FS. Tie nakúpil štát od Michala Suchobu a firmy Alexis.

Polícia avizovala, že osoby sú podozrivé zo spáchania korupčnej trestnej činnosti, ktorej sa mali dopúšťať v období rokov 2017 až 2021 so spôsobením škody vo výške viac ako 200-tisíc eur.

„Momentálne sú so zadržanými vykonávané prvotné neodkladné úkony, a preto nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie,“ doplnila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko