Na hlavný obsah

Republikán DeSantis začal svoju kampaň pred prezidentskými voľbami

V Iowe sa označil za lepšiu alternatívu k exprezidentovi Trumpovi.

Republikán DeSantis začal svoju kampaň pred prezidentskými voľbami
Guvernér amerického štátu Florida Ron DeSantis. Foto: TASR/AP

Guvernér amerického štátu Florida Ron DeSantis v utorok (30. 5.) v štáte Iowa oficiálne odštartoval svoju kampaň pred budúcoročnými prezidentskými voľbami v USA.

DeSantis sa na podujatí v Iowe označil za lepšiu alternatívu k exprezidentovi Donaldovi Trumpovi, hoci ho priamo nespomenul. „Vodcovstvo nie je zábava. Je o výsledkoch,“ povedal DeSantis. Trump sa tiež uchádza o republikánsku nomináciu v budúcoročných voľbách.

Spojené štáty podľa DeSantisa potrebujú energického prezidenta, ktorý je schopný pôsobiť v úrade dve volebné obdobia. Tým podľa AFP pripomenul, že Trumpovi už ústava umožňuje len jedno volebné obdobie, pretože bol prezidentom USA v rokoch 2017 až 2021.

V Iowe hovoril o témach, ktoré sú blízke stúpencom exprezidenta Donalda Trumpa. Okrem iného kritizoval imigráciu, ktorá je podľa jeho slov mimo kontroly, a médiá obvinil zo šírenia klamstiev. Trumpa však otvorene nekritizoval, dodáva AFP.

Floridský guvernér, ktorý je katolík, sa v nedávnych rozhovoroch usiloval upozorniť na svoje konzervatívne politické opatrenia vrátane zákazu vyučovania o sexuálnej orientácii a rodovej identite na floridských školách či legislatívy v oblasti umelých prerušení tehotenstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet