Na hlavný obsah

Ruské útoky dronmi neutíchajú: Z Kyjeva hlásia jednu obeť a viacerých zranených

Záchranári museli evakuovať viacpodlažnú budovu.

Najmenej jednu obeť si v noci na utorok (30. 5.) vyžiadal „masívny útok“ ruských dronov na ukrajinské hlavné mesto Kyjev, uviedol jeho starosta Vitalij Kličko. Informuje o tom agentúra AFP.

Kličko na platforme Telegram spresnil, že záchranári z viacpodlažnej budovy v južnej časti Kyjeva evakuovali troch zranených a 20 ďalších osôb po tom, čo tam padajúce trosky spôsobili požiar.

„Jeden človek zahynul, traja ďalší utrpeli zranenia. Dve horné poschodia sú zničené, pod troskami môžu byť ešte ľudia,“ upozornil Kličko.

Starosta ukrajinskej metropoly predtým informoval, že v rovnakej časti mesta v súvislosti so „stredne závažnými“ zraneniami hospitalizovali 27-ročnú ženu.

„Masívny útok! Zostaňte vnútri!“ vyzval Kličko.

Kyjevská vojenská správa neskôr spresnila, že nočný útok na hlavné mesto podnikli pomocou dronov. Padajúce trosky pritom spôsobili požiar na najmenej dvoch miestach v Kyjeve.

Sirény leteckého poplachu zneli v noci na utorok okrem Kyjeva aj v Čerkaskej, Kirovohradskej a Mykolajivskej oblasti v centrálnej časti Ukrajiny, ako aj v juhoukrajinskej Chersonskej oblasti.

Ruské sily ostreľovali Kyjev raketami aj v priebehu pondelka. Obyvatelia preto museli v panike utekať do krytov v nezvyčajnej dennej dobe, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet