Na hlavný obsah

Ukrajina čelí ďalšej vlne ruských útokov. Nad Kyjevom zostrelili vyše 40 dronov a rakiet

Obete ani zranených zatiaľ nehlásili.

Protivzdušná obrana v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev zničila v noci na pondelok (29. 5.) pri útoku ruských inváznych síl viac ako 40 dronov a rakiet. Informovala o tom ruskojazyčná verzia BBC o odvolaním sa na šéfa kyjevskej vojenskej správy Serhija Popka.

Podľa neho nepriateľ nasadil do útoku drony iránskej výroby Šahíd-136, riadené strely iránskej výroby a takmer súčasne s tým odpálili lietadlá TU-95MS z oblasti Kaspického mora riadené strely, pravdepodobne Ch-101/555.

„Útok na hlavné mesto bol preto kombinovaný z rôznych smerov,“ napísal Popko na platforme Telegram. Doplnil, že nedošlo k žiadnym vážnym škodám a nehlásili ,ani mŕtvych ani zranených.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko informoval, že v štvrti Podiľskij v dôsledku padajúcich úlomkov poškodilo strechu jednopodlažného súkromného domu. V inej štvrti spôsobili úlomky požiar opustenej budovy.

Ide už o 15. útok ruských síl na Kyjev od začiatku mája a druhý po sebe nasledujúci nočný útok.

Výbuchy bolo v noci počuť aj v prístavnom meste Odesa. V nedeľu večer v niektorých oblastiach na východe Ukrajiny vyhlásili letecký poplach, ktorý sa neskôr rozšíril na celé jej územie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet