Na hlavný obsah

Šestnásty deň na MS v kocke: Americký orol dolietal

Tohtoročné majstrovstvá sveta vyhrá Nemecko alebo Kanada.

Šestnásty deň na MS v kocke: Americký orol dolietal
Nemecko si v Tampere zahrá o zlato. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Predposledný deň MS v hokeji 2023 sa už odohral kompletne v Tampere. Na programe mal dva zápasy, oba semifinálové. Popoludní najskôr Lotyši chceli dotiahnuť svoj sen do dokonalosti. Pobaltie bolo na nohách, všetci fandili bordovým.

A dlho to vyzeralo, že by to aj mohlo vyjsť. Lotyši viedli 1:0 aj 2:1. Napokon sa však ukázalo, že Kanada je kvalitou i skúsenosťami predsa len na inom leveli. Javorové listy otočili stav vo svoj prospech a organizátorskú krajinu porazili 4:2. Stali sa tak prvým finalistom.

Na snímke je brankár Samuel Montembeault.
Kanaďania postúpili do finále svetového šampionátu.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Zaujímavé to bolo aj večer. Aby nebolo finále len severoamerické, Nemci potrebovali vyhrať. Výrazne sa tomuto cieľu priblížili gólom z 59. minúty, keď Marcel Noebels vyrovnal na 3:3 a zápas poslal do predĺženia.

Američania mali v nadstavenej desaťminútovke viac z hry a spálili aj jednu superšancu. Lenže „nedáš – dostaneš,“ platí v hokeji dvojnásobne. A v semifinálovom predĺžení to láme väz. Ten americký bol zlomený v polovici 68. minúty, postaral sa o to Tiffels.

Na snímke hokejisti Nemecka a USA.
Semifinálový súboj medzi USA a Nemeckom.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Spojené štáty americké a Lotyšsko si to v súboji o bronz rozdajú v nedeľu (28. 5.) o 14.20. Nemecko-kanadské finále sa na rad dostane o 19.20.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport