Na hlavný obsah

Slovenská „20“ s optickou prevahou proti favoritovi z Ekvádoru. Mrzí hlavne gól do šatne

O postup budú mladí futbalisti bojovať proti USA

Slovenská „20“ s optickou prevahou proti favoritovi z Ekvádoru. Mrzí hlavne gól do šatne
Slovenský futbalista Nino Marcelli a hráč Ekvádora Joel Ordonez v súboji o loptu Foto: TASR/AP Photo/Natacha Pisarenko

Mladí slovenskí futbalisti prehrali v druhom zápase MS vo futbal U20 so súperom z Ekvádoru. Strelili prvý gól, ale juhoamerický tím dokázal zápas otočiť vo svoj prospech. Sokolíkov čaká ďalší zápas v piatok (26. 5.) proti súperovi z USA, ktorý na MS ešte neinkasoval ani gól.

Albert Rusnák chválil dobrý vstup do zápasu, keď slovenskí futbalisti boli viac na lopte. „Súper trocha prevzal iniciatívu, ale všeobecne to bolo fajn, dali sme gól. Nesmieme však dopustiť góly do šatne. Na začiatku druhého polčasu sme eliminovali súpera, mali sme optickú prevahu, ale len jednu príležitosť. Výkon bol v určitých pasážach veľmi slušný a na tom budeme stavať aj v ďalších zápasoch. Hráči do toho dali všetko a siahli si na dno svojich síl,“ zhodnotil pre SFZ tréner Slovenska.

Hráčov mrzí, že im zápas nevyšiel podľa predstáv. „Začali sme dobre, ale nakoniec sme prehrali. Podarilo sa mi dať gól, ale bol by som spokojnejší s víťazstvom,“ povedal strelec gól Máté Szolgai.

„Mrzí to, najmä keď sme vyhrávali. Bol to náročnejší súper ako Fidži, mali prepracovanejší systém a silné individuality. Musíme mať hlavy hore, je pred nami zápas a máme všetko vo svojich rukách. Nemôžeme nad tým smútiť. Zápas s USA je o všetko, musíme v ňom bodovať,“ zhodnotil súboj Sebastian Kóša.

Samuel Kopásek hodnotí zápas s Ekvádorom (Video: SFZ)

Slováci nastúpia v piatok (26. 5.) o 20.00 SELČ proti favorizovanému USA. Priamy prenos zo zápasu Slovensko – USA budete môcť sledovať na obrazovke RTVS Šport.

Pred rozhodujúcim zápasom potrebná regenerácia

Slovenskí futbalisti sa musia čo najskôr zregenerovať po dueli s Ekvádorom a začať sa sústrediť na piatok. „Je to zápas o všetko a potrebujeme bodovať v tom zápase. Verím tomu, že dobre zregenerujeme, budeme dobre pripravení a necháme na ihrisku opäť všetko,“ povedal obranca Sebastian Kóša.

Ďalší slovenský obranca Samuel Kopásek zdôrazňoval, že by hráči mali dodržiavať to, čo si povedia na príprave. „To čo si povieme by sa malo udržiavať až do konca zápasu,“ dodal Kopásek.

Futbalovému zápasu sa venovala aj redakcia Správ RTVS (Video: FIFA)

a

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport