Na hlavný obsah

Švédsky hokejový tím nezadržateľný proti Maďarsku

Vo svojom štvrtom zápase dominoval 7:1.

Švédsky hokejový tím nezadržateľný proti Maďarsku
Švédski hokejisti oslavujú výhru nad Maďarskom Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti Švédska zvíťazili aj vo svojom štvrtom zápase v A-skupine MS v hokeji 2023 v Tampere. Vo štvrtkovom (18. 5.) stretnutí zdolali Maďarsko 7:1. Severania dominovali počas celého duelu, prestrieľali svojho súpera 51:9 a už po dvoch tretinách rozhodli o svojom jednoznačnom triumfe.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Švédi, ktorí sú s jedenástimi bodmi na 2. mieste, sa po voľnom dni sa stretnú v sobotu (20. 5.) o 19.20 SELČ s Francúzskom. Maďari získali v štyroch dueloch dva body a v piatok (19. 5.) od 15.20 nastúpia proti Fínom.

Švédi dominovali už od začiatku zápasu

Švédi nastúpili už aj s obrancom Liljegrenom z Toronta Maple Leafs a po 93 sekundách viedli, keď Lindberg prekvapil D. Horvátha. Počas oslabenia zvýšil De La Rose na 2:0 a favorit dobre vykročil za tromi bodmi.

Maďari síce presilovú hru nevyužili, no tesne po nej sa presadil Kiss a krátko na to mohol vyrovnať Gallo. Severania sa však ešte do prestávky dostali opäť do dvojgólového vedenia, akciu Liljeberga zakončil Everberg.

Na začiatku druhej tretiny využil Petersson početnú výhodu 5 na 3. Švédi dominovali, prestrieľali svojho súpera 19:0 a v prostrednej časti ešte skórovali Bergren a druhým presným zásahon v stretnutí aj De la Rose. V tretej časti Švédsko pridalo ešte jeden gól, presadil sa Raymond.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport